1:a utgåvan

Läkemedel från naturen

En integrerad del av medicinen

Boken som är skrivan av Lars Bohlin, Jan G Bruhn och Robert Burman vänder sig till blivande farmaceuter, läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som en introduktion till farmakognosin. 

Läkemedel från naturen

Beskrivning av Läkemedel från naturen

Intresset för växter och naturprodukter som läkemedel har exploderat de senaste trettio åren. Detta har skapat ett stort intresse för ämnet farmakognosi, den akademiska disciplin som ansvarar för forskning och utbildning om dessa medel.

Läkemedel från naturen har alltid funnits, och cirka fyrtio procent av dagens läkemedel har sitt ursprung i naturen. De flesta är kemiska substanser som isolerats från olika organismer och används direkt eller efter kemisk modifiering. Till detta kommer idag de många växtextrakt som godkänts som läkemedel inom EU och framförallt används inom egenvården som växtbaserade läkemedel.

Boken vänder sig till blivande farmaceuter, läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som en introduktion till farmakognosin. I boken beskrivs naturens läkemedelspotential och de kemiskt rena naturprodukternas ursprung och terapeutiska användning enligt ATC-systemet.

De växtbaserade läkemedlen är inte lika välkända bland vårdpersonal och ett femtiotal växter har därför fått utförliga monografier med information om traditionell användning, modern forskning och medicinska indikationer samt biverkningar och interaktioner.

Boken tar även upp gällande lagstiftning och kvalitetskontroll. Den kan därför också användas i vidareutbildning och som ett uppslagsverk över de medicinalväxter som idag tilldrar sig störst intresse och användning.

Mer om Läkemedel från naturen

Language: Swedish
Pages: 208
Published: 2013
ISBN: 9789180206594
DRM: Watermark
File Format: ePUB 3

Författare till Läkemedel från naturen

What is ePUB?

ePUB is a popular file format used for storing eBooks and other types of content. ePUB, short for electronic publication, was named the official standard of the International Digital Publishing Forum (IDPF) in September 2007.

How do I open ePUB files?
Because of their widespread use, more hardware eReaders support ePUB files than any other eBook file format. 

Recommended programs for reading ePUB (other programs are also available):

  • Adobe Digital Editions (Windows, Mac)
  • iBooks (Mac, iPhone, iPad)
  • Kitabu (Mac)
  • Bluefire Reader (iPhone, iPad)
  • Aldiko (Android)